Massageprodukter Nyheter Avslappning – Även i själen

Avslappning – Även i själen

Att använda en massageboll är ett enkelt och billigt sätt att skapa avslappning. Men den har sina begränsningar gällande djupmassage. I dessa fall är det bättre att gå till en massör som kan ”knyta upp” muskelknutar vilket inte sällan ligger till grund för en rad spänningar kring nacke och rygg. Massage är därmed inte bara något skönt och avslappnande utan även något som gör att man undviker smärta.

Däremot är det en kortsiktig lösning. Har man ofta spänningar bör man försöka gå till botten gällande vad orsaken är till detta. Är det stress på jobbet som framkallar spänningarna eller en oro?

Det är inte sällan som personer inte vet exakt vad orsaken är utan bara accepterar faktum att man behöver massage ofta. Men det är att blunda för bakomliggande faktorer.

Ett sätt är att gå i samtal och prata om sin oro och hur man tänker kring detta. Kanske är det en rädsla som finns där som man inte ens vågat erkänna för sig själv?

En av de behandlingsmetoder som blivit mycket populära är KBT-behandling. Eller kognitiv beteende terapi som förkortningen står för. Det är inte en enskild yrkesgrupp som erbjuder KBT utan det kan vara allt från psykologer och beteendevetare till kuratorer och hälsopedagoger som har kbt-utbildning och därmed kan ta emot personer för denna terapiform.

Det man däremot bör vara medveten om är att denna terapiform kräver ett flertal träffar. Exempelvis är det 10-25 behandlingstillfällen för den som vill ha KBT på nivå 2.

Det bästa är därmed att kontakta en klinik och prata med dem för att få en bild av hur lång behandling de förväntar sig och vad det i så fall skulle kosta.

Har man så stora besvär att man söker läkarvård kan även läkaren skicka remiss till något externt företag som erbjuder KBT. I dessa fall kostar det inte något alls för patienten.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *