Värmebälte – Vetebälte

rött värmebälte

Lundmyr Vetebälte Röd / Svart

Vetebälte från kända märket Lundmyr. Sitter lätt där det ska tack vare kardborrebanden och ger lindrande effekt oavsett om man önskar kyla eller värme. Kan kylas i kylskåp eller frys alternativt micras.

One Size betyder att den kan användas av alla. Detta genom att man kan anpassa storleken med kardborrebanden. Finns i rött och svart

Pris 339:-

Läs mer/ Beställ 

 

 

I samarbete med Svenskt Kosttillskott och CDON:

Ett värmebälte, eller ett vetebälte, används i en rad olika syften. Till exempel kan det hålla den som bär det varm under kalla dagar utomhus, men främst används det kanske för att lindra rygg- och ledbesvär. Det har även visat sig ha goda effekter mot stela muskler. Att värme överlag har lindrande effekter på vissa besvär är ett välkänt faktum.

Välja vetebälte eller elektroniskt värmebälte?

Ett vetebälte och ett elektroniskt värmebälte har liknande effekter, men används på lite olika sätt. En stor skillnad ligger i hur de värms upp. Ett vetebälte kan värmas upp i mikron, medan ett elektroniskt värmebälte kräver ett batteri eller ett uttag.

Även själva användningen kan se lite olika ut, beroende på om du har ett elektroniskt värmebälte eller ett vetebälte. På elektroniska modeller är det vanligt att det finns en display, där du enkelt kan reglera temperaturen. Har du däremot ett vetebälte, behöver du lägga in den i mikron igen om den börjar svalna av. Det här är den största skillnaden mellan dem – och även en faktor som gör att elektroniska värmebälten är dyrare i snitt.

Vetebälten kan också värmas upp i ugn (om det inte är en gasugn). Att värma den i ugn tar dock längre tid (ca 15 minuter) än att värma den i mikro (ca 2 minuter beroende på storlek).

Värms upp på olika sätt

 

Den stora skillnaden mellan ett vetebälte och ett elektroniskt värmebälte är uppvärmningsmetoden. Medan ett vetebälte värms upp i mikron, värms ett elektroniskt värmebälte upp av el. Eluppvärmning kan ske både genom ett uttag eller batteri, beroende på den enskilda modellen.

Vetebälte bra för kyla

Det är välkänt att både värme och kyla kan lindra vissa besvär. Medan värme huvudsakligen kan lindra led- eller muskelbesvär, passar kyla bättre för att till exempel dämpa svullnad från slag eller olycksfall. Om det är kyla du behöver, kan ett vetebälte vara ett bättre alternativ. Dessa kan helt enkelt läggas i frysen en stund innan användning.