Massageboll med taggar – eller utan

Casall massageboll med taggar

En liten massageboll, bara sju centimeter i diameter. Bollen har ett tiotal taggar på sig som används vid massagen och trycker ner olika punkter på huden.

Den kan användas på olika delar av kroppen, men är framförallt tänkt för nacke, fötter och rygg.

99:-

Läs mer/ Beställ 

Casall Massageboll

Casall massageboll med taggar

En svart, liten boll av naturgummi. Bollen används för att mjuka upp muskler innan och efter ett träningspass. Tack vare storleken kommer den åt också de djupaste muskelvävnaderna och kan lösa ut knutar där.

149:-

Läs mer/ Beställ 

rocktape massagebollar

RockTape Ball

Två massagebollar från RockTape. En slät och en med piggar. Triggerpunktsbollar som kan användas för att massera triggerpunkter exempelvis vid skulderblad eller ben.

229:-

Läs mer/ Beställ

Peanut Massageball från Casall

Peanut Massageboll

En ”dubbelboll” alternativt jordnötsformad boll som är speciellt anpassad för ryggen och ryggmusklerna där. Verktyget är cirka 15 centimeter brett och tillverkat av naturgummi. Vid användning rullas bollen upp och ned längs ryggraden, antingen genom att man ligger på den på golvet eller lutar sig mot den mot väggen.

199:-

Läs mer/ Beställ 

En massageboll är ett verktyg man kan använda för att lättare kunna utföra massageövningar på sig själv eller någon annan. Det finns många olika typer av massagebollar beroende på vad man ska använda den till och vad som funkar bäst för en som person.

Massageboll med taggar

Vissa typer av massagebollar har ett hundratal piggar på sig, när man rullar bollen över kroppen kommer piggarna att beröra punkter på huden och fungera liknande en akupunktur.

Beroende på vad man vill åstadkomma trycker man olika hårt och olika länge. Dessa bollar finns också i flera olika storlekar och med olika många piggar. Vid en handmassage ska man exempelvis ha en mindre boll som ryms i handen, gärna med små och många piggar på grund av alla känselceller där.

Om man vill göra en ryggmassage ska man istället ha en något större boll som kan ha större piggar eftersom det inte finns lika många känselceller i ryggen. För ryggen och många andra delar av kroppen får piggarna gärna vara runt tre millimeter, men som sagt något mindre för händerna.

Slät boll för massage

Det finns också olika typer av släta massagebollar av bland annat skumgummi. Dessa kan precis som den första typen av bollar rullas över ställen där man är stel eller öm. Denna typ av boll är dock ännu bättre att bara låta ligga på en kroppsdel ett tag. Lägg på ett tryck och låt bollen ligga på ett och samma ställe i cirka en halv minut för att minska spänningar.

Massageboll i behållare

En tredje typ av massageboll är en som är tillverkad av glasfiber. Denna är hårdare än den föregående och saknar dessutom piggar, annars används den på precis samma sätt som de tidigare bollarna. Man rullar bollen över stället där man har ont eller låter den ligga still. Fördelen med denna boll är att den sitter fast i en behållare. Detta innebär att om man vill massera med någon typ av olja eller kräm slipper man bli kladdig och kan hålla i behållaren istället.

När kan de användas?

Massagebollar passar utmärkt att använda efter träningen för att lätta på spänningar och mjuka upp muskler som kan ha spänts under passet. De passar också utmärkt att använda på sig själv för avslappning och för att få hårda muskler att slappna av.

Fördelen med att använda en boll istället för händerna är att det blir mycket lättare att komma åt alla ställen på kroppen och att man exempelvis kan ligga på bollen för att massera ryggen. Självklart går det också utmärkt att använda hjälpmedlet på en kompis eller partner när man masserar.

Klotet gör att man kommer åt olika punkter på den andre på ett annat sätt jämfört med att massera med handen. Om man inte skulle ha tillgång till en massageboll fungerar också många av övningarna med en lacrosseboll, vilket är en slags mjuk skumgummiboll. Slutligen kan en massageboll ses som komplement till andra behandlingar även om den inte kan ersätta dem.