Massageboll

Casall massageboll med taggar

En liten massageboll, bara sju centimeter i diameter. Bollen har ett tiotal taggar på sig som används vid massagen och trycker ner olika punkter på huden.

Den kan användas på olika delar av kroppen, men är framförallt tänkt för nacke, fötter och rygg. Vid användning av bollen rullas den över kroppsdelen och har som syfte att få den att slappna av. Bollen finns i en ljusblå färg.

99:-

Läs mer/ Beställ 

Casall Massageboll

Casall massageboll med taggar

En svart, liten boll av naturgummi. Bollen används för att mjuka upp muskler innan och efter ett träningspass. Tack vare storleken kommer den åt också de djupaste muskelvävnaderna och kan lösa ut knutar där.

Vid användning rullas eller trycks bollen på muskelknutorna för att mjuka upp och lösa ut dem. Hjälpmedlet kan användas med fördel över hela kroppen. Vid massage kan bollen användas både enskilt och med hjälp av en partner.

149:-

Läs mer/ Beställ 

 

Cold Roller Ball

SKLZ Cold Roller Ball är en massageboll i rostfritt stål som sitter fast i ett hölje med en kärna av kylande gelé. Därmed blir det lättare att ”rulla” bollen mot om en klassisk massageboll används.

Bollen är tillverkad för att rulla friktionsfritt i höljet, detta underlättar massagen och att trycka med rätt tryck med bollen. Massagebollen har en kylande och komprimerande funktion och passar bra till återhämtning av muskler, exempelvis nacke.

499:-

Läs mer/ Beställ 

Peanut Massageball från Casall

Peanut Massageboll

En ”dubbelboll” alternativt jordnötsformad boll som är speciellt anpassad för ryggen och ryggmusklerna där. Verktyget är cirka 15 centimeter brett och tillverkat av naturgummi. Vid användning rullas bollen upp och ned längs ryggraden, antingen genom att man ligger på den på golvet eller lutar sig mot den mot väggen.

Massagebollen har framförallt en uppmjukande effekt och kan antingen användas före träning för att minska slitningsskador eller efteråt för att förebygga stela muskler.

199:-

Läs mer/ Beställ 

accustrap massage

SKLZ AccuStrap är en massageboll som sitter fast på en rem, som har två handtag på varsin sida på sig. Remmen gör att det är lättare att komma åt alla ställen på kroppen när man masserar, exempelvis för att massera hela ryggen.

Den kan användas för att lättare komma åt spända muskelknotar, men funkar också bra vid stretchning. Tack vare att bollen är så liten är den praktisk att ha med på resor också.

499:-

Läs mer/ Beställ 

 

massage roller

SKLZ Massage Roller är sex stycken massagebollar som sitter fast tillsammans på en slitstark rem. Det ingår fyra stycken små och två stycken stora. Massagebollarna går att flytta runt för att så väl som möjligt passa varje typ av massage.

Tack vare att det ingår så många bollar är det lättare att komma åt alla triggerpunkter när man masserar. Remmen gör att verktyget också fungerar utmärkt vid stretchning.

499:-

Läs mer/ Beställ 

 

point trigger ball

Massagebar med triggerbollar

GAIAM Restore Pressure Point Massager är en massagebar med tre stycken texturerade triggerbollar. Med massagebaren kommer du enkelt åt att massera dina ömma muskler själv tack vare handtagen.

Kan både användas för mjuk och avslappnande massage eller för hårdare tryck på en triggerpunkt. Till produkten finns en nedladdningsbar massageguide.

199:-

Läs mer/ Beställ

casall massageboll  casall massageboll

En massageboll är ett verktyg man kan använda för att lättare kunna utföra massageövningar på sig själv eller någon annan. Det finns många olika typer av massagebollar beroende på vad man ska använda den till och vad som funkar bäst för en som person.

Massageboll med taggar

Vissa typer av massagebollar har ett hundratal piggar på sig, när man rullar bollen över kroppen kommer piggarna att beröra punkter på huden och fungera liknande en akupunktur.

Beroende på vad man vill åstadkomma trycker man olika hårt och olika länge. Dessa bollar finns också i flera olika storlekar och med olika många piggar. Vid en handmassage ska man exempelvis ha en mindre boll som ryms i handen, gärna med små och många piggar på grund av alla känselceller där.

Om man vill göra en ryggmassage ska man istället ha en något större boll som kan ha större piggar eftersom det inte finns lika många känselceller i ryggen. För ryggen och många andra delar av kroppen får piggarna gärna vara runt tre millimeter, men som sagt något mindre för händerna.

Slät boll för massage

Det finns också olika typer av släta massagebollar av bland annat skumgummi. Dessa kan precis som den första typen av bollar rullas över ställen där man är stel eller öm. Denna typ av boll är dock ännu bättre att bara låta ligga på en kroppsdel ett tag. Lägg på ett tryck och låt bollen ligga på ett och samma ställe i cirka en halv minut för att minska spänningar.

Massageboll i behållare

En tredje typ av massageboll är en som är tillverkad av glasfiber. Denna är hårdare än den föregående och saknar dessutom piggar, annars används den på precis samma sätt som de tidigare bollarna. Man rullar bollen över stället där man har ont eller låter den ligga still. Fördelen med denna boll är att den sitter fast i en behållare. Detta innebär att om man vill massera med någon typ av olja eller kräm slipper man bli kladdig och kan hålla i behållaren istället.

När kan de användas?

Massagebollar passar utmärkt att använda efter träningen för att lätta på spänningar och mjuka upp muskler som kan ha spänts under passet. De passar också utmärkt att använda på sig själv för avslappning och för att få hårda muskler att slappna av.

Fördelen med att använda en boll istället för händerna är att det blir mycket lättare att komma åt alla ställen på kroppen och att man exempelvis kan ligga på bollen för att massera ryggen. Självklart går det också utmärkt att använda hjälpmedlet på en kompis eller partner när man masserar.

Klotet gör att man kommer åt olika punkter på den andre på ett annat sätt jämfört med att massera med handen. Om man inte skulle ha tillgång till en massageboll fungerar också många av övningarna med en lacrosseboll, vilket är en slags mjuk skumgummiboll. Slutligen kan en massageboll ses som komplement till andra behandlingar även om den inte kan ersätta dem.