Kinesiotejp

kinesiotejp

Kinesiotejp med hög stretchkapacitet, som används för att stabilisera och behandla muskelsmärtor. Tejpen kan exempelvis understödja bindväv, öka blodcirkulationen och lindra smärta.

OBS – Rådfråga alltid proffs innan tejpen appliceras.

149:-

Till Butik / Beställ

Säljs i sammarbete med:

Produktinformation

Kinesiotejp används för att stödja upp muskler eller senor för att därmed minska smärta eller annan problematik. Skillnaden mot stödlinda, eller liknande, är att kinesiotejpen även lyfter upp hudlager samt vävnad och på så sätt ökar möjligheten för blodcirkulation i muskeln. En förutsättning för både smärtlindring och läkning.

Ett annat ord för denna tejp är rehabtejp. Detta utifrån att exempelvis sjukgymnaster använder tejpen vid rehabilitering.

Viktigt att tejpa rätt

  • Inte på skadad hud

Det är viktigt att tejpning alltid sker på hud som inte är skadad. Huden ska även vara ren och torr. Börja därför med att tvätta området och låt det torka ordentligt.

  • Ostretchad tejp

För att tejpen ska fästa ordentligt används ett par centimeter ostretchad tejp. Därefter ska den stretchas ut inför applicering. När den sedan ska fästas efter lindning ska den ännu igen vara ostretchad.

  • Ta hjälp

Det finns filmer på Youtube som visar hur kinesiotejpen ska tejpas. Känner du dig osäker kan det vara bättre att gå till en sjukgymnast som därmed pedagogiskt visar hur du ska tänka.

  • En vecka

När väl tejpen sitter på plats kan den sitta kvar även om du duschar eller badar. Beräkna att tejpen kan göra nytta i ungefär en vecka innan den kan bytas ut.

tejpbild

Samarbete och mer hjälp

Produkten ovan är från Sportsrehab.se. Ett företag som säljer en rad olika rehabiliteringsprodukter, främst inom sport och träning. Om du har bestående problem, som inte löses med rehabiliterande produkter, kontakta Idrottsskadeexperten så får du hjälp. Sportsrehab har ett nära samarbete med Idrottsskadeexperten men självklart kan även andra företag anlitas för hjälp. Det viktigaste är att inte vänta för länge. Då kan skadan förvärras och rehabiliteringstiden bli längre.