Casall

Casall är ett svenskt varumärke som startade sin resa för över 30 år sedan. Året var 1984 och från början sålde man professionella gymredskap, – och utrustning i hela Skandinavien. I takt med att antalet instruktörer och personliga tränare blev allt fler inom företaget började man ta fram officiella träningskläder – både funktionella och eleganta. Där och då grundades det nuvarande konceptet – att designa snygga och bekväma träningskläder för kvinnor.

En av märkets filosofier är att designa kläder utifrån en progressiv syn på hälsa och välbefinnande. Bland produktkategorierna hittar man alltifrån badkläder till träningsredskap – läs mer om några av dom nedan.

Exempel på produktkategorier

Casall har ett stort utbud av produkter kopplade till träning – både kläder och redskap.

Massagebollar

Casall har en rad olika massagebollar i sitt produktutbud – tillverkade av olika material och i olika storlekar. Man hittar bland annat massagebollar tillverkade i naturmaterialet kork – vars egenskaper gör att bollarna är både hårda och mjuka på samma gång. Dessa passar bra att använda för att lösa upp muskelsmärtor.

Man hittar även massagebollar tillverkade av PVC och naturgummi – helt släta bollar samt bollar med små piggar. Dessa massagebollar används även dom får att lösa upp muskelsmärtor, behandla triggerpunkter och för att öka blodcirkulationen på specifika delar av kroppen.

Massagebollar är enkla att använda själv och man kan använda dom för massage av nacke och rygg, vader, händer och fötter – ja nästan vart som helst.

 

Sport-BH

En annan stor produktkategori hos Casall är Sport-BHar. Märket, som ju designar funktionella och bekväma träningskläder, – och redskap för kvinnor, erbjuder Sport-BHar för alla kroppstyper.

Det går att välja mellan en Sport BH med låg, medium eller hög support, beroende på om man har stor eller liten byst, samt om man ska använda den vid låg, – eller högintensiv träning. En sport BH med låg support passar till exempel vid Yoga, medan en med hög support passar vid till exempel löpning.

Träningskläder

Förutom ett stort utbud av Sport BHar erbjuder Casall även andra träningsplagg – alltifrån tights och träningsbyxor till jackor. Däremellan hittar man även linnen och toppar i olika modeller, stilar och material. Lägg där till underkläder, badkläder och accessoarer – kort och gott finns dom flesta plagg man kan tänkas behöva – för dom flesta typer av träningsformer.

Casalls största fokus är som sagt att ta fram träningskläder för kvinnor men det finns även utbud för män under kategorin träningskläder. Även här hittar man byxor – tights, shorts och så vidare, men även tröjor, underkläder och jackor.

Träningsredskap

Casall började sin resa med träningsredskap redan på 80-talet och även det är något som fortfarande finns att hitta mycket av från märket. Det finns enkla redskap, så som massagebollarna som nämndes ovan, men även maskiner så som motionscyklar, löpband och roddmaskiner.

För enklare träning finns yogamattor, hantlar, kettle bells, pilatesbollar, hopprep och gummiband – perfekt för hemmaträning både inom, – och utomhus.

Casall arbetar aktivt för en holistisk syn på träning – både genom sina redskap, sina träningskläder och andra tillbehör – för att alla ska finna träningsharmoni.