Massageskor

sholl massagesko

Scholl Massagesandal- Svart

Scholl New Massage Navy är en skön massagesandal som med sin massagefotbädd skapar mindre tryck och lättsam massage på fotsulorna medan man går. Det ökar därmed blodcirkulationen och kan upplevas avlastande. Sandalen kan jsuteras med en rem på ovansidan.

Finns i storlekarna 36-42

445:-

Läs mer/ Beställ 

 

vit massagesko

Scholl massagesandal – Vit

Vit massagesandal från det kända skomärket Scholl. Massagesandalen har en masserande fotbädd vilket ökar blodcirkulationen och minskar trycket på foten. Sandalen består av PVC (ovandel) samt gummi (underdel)

Finns i damstorlekar.

445:-

Läs mer/ Beställ 

I samarbete med:

Massagesko / Massagesandal från Scholl

Scholl New Massage är en klassisk massagesko – en sko med masserande fotbädd vilket gör att fotsulorna masseras mjukt medan man går. Detta gör att blodcirkulationen ökar. Massagesandalen ger även ett visst stöd för hålfoten.

Skon från i storlekarna 36-42 i färgerna vit eller navy (blå).

Generellt är Scholl kända för att tillverka skor och sandaler av mycket hög kvalité och med fokus på just ergonomi.

Gör det ont att bära massageskor?

Det ska inte göra ont att bära massageskor men däremot kan det kännas lite obehagligt innan man hunnit vänja sig vid känslan.

Hur länge kan man ha skorna på sig?

Man kan bära skorna så länge man själv tycker att det känns skönt och behagligt. För att uppnå effekt är det bra att ha dom åtminstone 10 minuter åt gången men någon övre tidsgräns finns inte.

Ska man ha strumpor på sig i skorna?

Hur vida man ska ha strumpor på sig eller inte är en smaksak men skorna och dess upphöjningar ger bättre effekt på bara fötter.

Vad är en massagesko?

En massagesko har ofta designen av en toffla eller en sandal, med den stora skillnaden att sulan är full av upphöjningar som ska massera underfoten. De finns i många olika modeller och färger, men vanligast är att de ser ut just som en toffla i en diskret färg. Vissa massageskor, som är lite mer ovanliga, har magneter i sulan som ska stå för akupressuren.

Det kan upplevas som något obekvämt att gå i dem till en början. Ofta avtar smärtan något ju mer fötterna blir vana med dem, men det kan vara svårt att gå med dem i mer än ett par minuter. Ofta rekommenderas det att gå i dem så länge som möjligt, men gärna i ett par minuter åt gången som minst.

 Skillnaden mellan massagesko och zonterapitofflor

Likheten mellan massageskor och zonterapiskor/tofflor är att foten får massage medan man går. Skillnaden är däremot hur denna massage genomförs och vad målet är. Med en massagesko masseras i stort sett hela underfoten för att öka blodcirkulationen och skapa en skön känsla.

Zonterapitofflor är mer uppbyggd utifrån synen kring ackupressur. Akupressur är en form av massage där man, genom att trycka på olika punkter på kroppen, kan uppnå vissa effekter, till exempel smärtlindring. Det är principerna bakom just akupressur som ligger till grund för zonterapitofflor.

Genom en rad olika knölar och kulor som trycker på dina fötter när du går, kan du få hjälp och lindring vid vissa besvär, bland annat vid oro, sömnproblem eller huvudvärk. I fötterna slutar flera nervtrådar, och det är dessa som massageskorna ska trycka på.