Spikkudde

spikkudde

Shakti Spikkudde

En spikkudde från Shakti kan fungera som ett bra komplement till spikmatta men kan även användas helt separat. Kudden är utrustad med 1800 piggar som skapar ett tryck mot hals och nackmuskler. Blodcirkulationen ökar och musklerna slappnar av på ett behagligt sätt.

Spikkudden kan även användas på andra delar av kroppen, till exempel i svanken. Den ger en uppmjukande effekt på trötta och spända muskler som kommit till följd av mycket stillasittande eller monotona arbetsställningar. 

349:-

Till Butik / Beställ 

Säljs i sammarbete med:

Spikkudde – Massage på huvudet

Spikkudden är en populär produkt som har en hel del positiva effekter på både det mentala och fysiska välmåendet. Den används för att bland annat lindra stelhet, muskelspänningar, spänningshuvudvärk och smärta i nacken. Även vid sömnsvårigheter och stress kan kan lindras med hjälp av kudden.

Spikkudden fungerar utmärkt att användas ensam, men kan med fördel även kombineras med en spikmatta. Den är täckt av plastpiggar som ger akupressur, vilket är en behandlingsmetod som liknar akupunktur. Men istället för att sticka hål i huden med nålar använder man tryck. Genom att lägga ett tryck på trigger- eller akupressurpunkter kan man lösa upp mentala, fysiska och emotionella blockeringar.

Piggarna bidrar dessutom till att kroppen utsöndrar oxytocin som minskar stress och ångest, samt endorfiner som är smärtlindrande och ger en avslappnande känsla.

När man först börjar använda spikkudden kan det hända att man upplever att kuddens piggar orsakar lite smärta. Detta är normalt och smärtan avtar efter en stund. För den som är känslig går det att själv reglera hur mycket man känner av piggarna genom att placera en handduk eller en tunn tröja mellan kudden och huden.

Man bör inte använda kudden om man tar någon form av blodförtunnande medicin eller har svåra hudproblem.

Till Butik / Beställ