Fotmassage

Zonterapitofflor

Att använda rätt skor vid rätt läge är viktigt. Ännu viktigare är det om man har nedsatt blodcirkulation eller lider av stress och verk. Zonterapitofflor har små magneter som bidrar till att massera fötterna och sätta fart på cirkulationen vilket gör att värken försvinner.

Zonterapitofflor är speciellt utformade tofflor för fotmassage och zonterapi vilket kan öka din blodcirkulation i fötterna.

 

Läs mer/ Beställ 

 

 

Beurer FB20

Beurer FB20 är ett fotbad med massagefunktion och infrarött ljus som kan användas både med och utan vatten. Fotbadet är utrustat med massagerullar som masserar fötternas reflexzoner och ger en behaglig och avslappnande stund för både kropp och själ. Välj mellan vibrationsmassage eller bubbelmassage i tempererat vatten. Ett pedikyrsett om tre olika delar medföljer fotbadet.

495:-

Läs mer/ Beställ 

 

 

sulor zonterapi

Zonterapisulor

Zonterapisulor är riktiga supersulor för fotmassage. De ger dig en magnetisk och fysiologisk massage medan du använder dem. Sulorna ger dig en varm och behaglig känsla i fötterna.

Zonterapisulor är en riktigt fiffig uppfinnig de tränar din kropp och masserar fötterna samtidigt, allt medan du går. En zonterapisula är tillverkad i praktisk och hygienisk plast som även innehåller inbyggda magneter.

149:-

Läs mer/ Beställ 

 

Massageboll

Är du en av många svenskar som lider av stress och muskelspänningar? Då är Massagebolll precis rätt för dig. Med sin taggiga form lättar den snabbt och skonsamt på dina smärtsamma spänningar.

Massageboll är en liten och praktiskt boll som du med fördel kan använda på nacke, fötter och rygg för att få en avslappnande massage när som helst. Bollens mjuka taggar fungerar avslappnande på kroppen vilket gör att du enklare kan slappna av och återhämta dig efter en stressfylld dag på jobbet eller efter ett hårt pass på gymmet.

79:-

Läs mer/ Beställ 

Foam Roll Small

Foam Roll är ett annorlunda träningsverktyg. När du använder den vid uppvärmning och träning aktiveras musklerna och muskelspänningarna släpper. Foam Roll går även utmärkt att använda för att trycka på kroppens triggerpunkter.

Genom att rulla Foam Roll Small över kroppens olika muskelgrupper samtidigt som du applicerar ett tryck, släpper muskelspänningarna och muskeln återgår till normalfunktion. Även på de muskelpartier som är extra utsatta kan Foam Roll Small användas genom att du lägger på ett extra hårt tryck.  Detta är en perfekt roller att använda vid uppvärmning och rörelseträning, liten nog att användas överallt på kroppen där du har stela och ömmande muskler.

Läs mer/ Beställ 

Fördelar med fotmassage

Fotmassage är inte bara skönt och behagligt, det för även många andra bra saker med sig. Fötterna är våra stötdämpare och den del av kroppen som bär upp det tunga lasset – våra kroppar. Liksom spänningar sätter sig i axlar och huvud så är det detsamma med fötterna som har tusentals nervtrådar som är sammanbundna med resten av kroppen. Genom fotmassage löser man upp dessa spänningar i både fötter och ben.

Fotmassage har även visat sig ha en positiv effekt på stress, så pass mycket att hjärtfrekvensen sjunker och kroppen får lättare att slappna av. En annan god effekt som kommer av fotmassage är att blodcirkulationen ökar i både fötter och ben, något som kan förebygga både fot- och fotledsskador.

Att ägna fötterna några minuters omtanke varje dag kan göra gott för alla. Man kan med hjälp av sina egna händer massera fötterna på olika sätt men även ta hjälp av andra produkter som är utformade för denna typ av fotvård.

  • Fotmassagerullar och bollar

Att rulla sina fötter över en taggig fotmassagerulle eller en massageboll framtagen för fotmassage hjälper till att lösa upp spänningarna och öka blodcirkulationen. En enkel och billig metod för den som inte vill använda händerna.

  • Massagemaskiner
    Det finns även mer avancerade maskiner med samma syfte men som gör att du helt och hållet kan luta dig tillbaka och återhämta dig. En fotmassagemaskin eller ett fotbad med massagefunktion tar hand om dina fötter samtidigt som dom blir varma och känns avslappnade.