Ryggmassage

spikmatta från shakti

Shakti Spikmatta Original

Med Shakti spikmatta original kan man öka välbefinnandet både fysiskt och mentalt genom att behandla hela kroppen med zonterapi. Ta en avslappnande paus från vardagsstressen och låt spikmattan lösa upp kroppens spänningar.

Spikmattan har 6000 akupressurpiggar som piggar upp och ökar blodcirkulationen. Materialet består av 100 % ekologisk bomull. Den finns i två olika färger: grön som betyder balans, lugn och harmoni samt orange som betyder glädje, kreativitet och lust.

419:-

Läs mer/ Beställ 

massageapparat mot celluliter

Cellulit massage CM50

Cellulit Massage CM50 är en massageapparat som behandlar celluliter genom att effektivt massera bindväven, vilket ökar cirkulationen i hudlagren. Detta bidrar till en märkbart slätare och fastare hud.

Massageapparaten har två intensitetslägen som kan användas över hela kroppen. Med dess ergonomiska utformning och justerbara handtag är den mycket enkel att använda. De avtagbara massagerullarna gör den lätt att göra ren.

495:-

Läs mer/ Beställ 

Foam Roll / Trigger rolller

Foam rollern används under rörlighetsträning samt uppvärmning för att behandla stela muskler och förbättra träningens effekt. Målet är att påverka receptorerna i kroppen genom att skapa ett tryck på musklernas triggerpunkter. Detta är menat att öka musklernas rörlighet och minska skaderisken.

Placera foam rollern under musklerna och rulla över dem. Om något område känns väldigt stelt kan man hålla kvar rollern mot det i 30-60 sekunder. Produkten kan användas på hela kroppen.

Se utbud 

 

infraröd massage

Infraröd massage MG21

Efter en hård arbetsdag är det vanligt att kroppen känns öm och stel. Med Beurers MG21 massageapparat går det enkelt att själv lindra värken och mjuka upp stela muskler. Den dränerar effektivt slaggprodukter i musklerna med hjälp av en vibrerande infraröd värme och kan användas för behandling av hela kroppen.

Massageapparaten har ett halkfritt handtag och tre utbytbara massagehuvuden med två olika lägesinställningar.

295:-

Läs mer/ Beställ 

casall massageboll

Massage boll

Ge fötter, rygg och nacke en avslappnande massage när som helst med Casalls lätthanterliga massageboll. Genom att rulla den över musklerna stimulerar man blodcirkulationen, vilket minskar stress och spänningar i kroppen.

Se utbud 

Fördelar med ryggmassage

Stillasittande och dåliga arbetsställningar gör att de allra flesta upplever en öm eller trött rygg ibland och kan då behöva ta lite extra väl hand om den.

En härlig ryggmassage frisätter våra lugnande hormoner oxytocin och endorfin som gör oss avslappnade och mindre stressade. Blodcirkulationen får en skjuts och vårt immunförsvar blir starkare tack vare att antalet lymfocyter ökar och gör oss mer motståndskraftiga mot infektioner.

Massage utövas även för att lätta på spänningar och muskelknutor som kan ge andra besvär så som huvudvärk och trötthet. Det finns alltså många positiva effekter av ryggmassage men det kan vara svårt att utföra på sig själv. Det finns många bra produkter man kan ta hjälp av om man inte har möjlighet att själv besöka en professionell massör.

Avslappning

Att kunna slappna av minskar stress och leder till en ökad livskvalitet. Genom att bara ligga ner på en spikmatta eller använda massagebollar är enkelt att genomföra helt själv för att få slappna av och återhämta sig en stund. Dessa produkter ökar blodcirkulationen och får kroppen att kännas avspänd och mindre stressad.

Massageapparater

Det finns en mängd olika massageapparater som kan minska ryggsmärta och ömma muskler på ett effektivt sätt. Massagestolar som finns idag är väldigt avancerade och det finns massor med funktioner att välja mellan, allt ifrån en genomgående ryggmassage till avslappningsprogram.

Det finns även handhållna apparater som hjälper till att mjuka upp stela muskler och öka blodcirkulationen både genom infrarött ljus, värme och bindvävsmassage.