Massagedyna

Med en massagedyna kan man få en stunds massage, avkoppling och återhämtning när som helst. Allt som behövs är en denna dyna samt en en soffa eller fåtölj och ett eluttag.

massagedyna på el

Massagedyna MG 295 Bauer

Bauer är ett populärt märke på massagedynor och med MG 295 ges 2 hastigheter, 3 alternativ var massagen ska ske samt hängkrok så den lätt kan hängas undan efter användning.

Pris 3499:-

Läs mer/ Beställ 

 

Bra massagedyna till stol

Massagedyna D24

Funktionabel massagedyna med inbyggd värme. Enkel att ha med sig överallt och kan därmed ge värme och massage på kontoret, i bilen eller i hemmet.

Det är en massagedyna med två massagehuvuden och med tre olika program. Tillverkad i läderimitation och kräver 220V eller 12V för att fungera.

1990:-

Läs mer/ Beställ 

 

Sittdyna med massage

Massagedyna MG300 Bauer

En behagligt massagedyna som passar lika bra efter träningen, ett hårt arbetspass eller bara som allmän avslappning. Det som är typiskt denna modell är att den ger bredare massage för rygg och nacke. Har även automatisk kroppsscanning vilket skapar optimal massageupplevelse.

Pris 3699:-

Läs mer/ Beställ 

I samarbete med:

Detta är en massagedyna

En massagedyna är en dyna som består av en sittdyna och ryggdyna som man lägger ut i en fåtölj eller soffa. När man sitter på dynan, som även är kopplad till ett eluttag, ställer man in den för att utföra olika typer av massageprogram. Hur många program som erbjuds varierar beroende på massagedynans pris och kvalitet. Så som med det mesta får man ofta den kvalité man är beredd att betala för.

En bättre modell kan erbjuda funktioner så som rygg- och nackmassage, punktmassage, shiatsumassage, kroppsskanning för en skräddarsydd massage, flera färdigt programmerade massageprogram och värmefunktion. De av bättre kvalité kommer dessutom inte sällan med en större massageyta och en praktisk detalj kan vara ett överdrag som går att tvätta i tvättmaskinen om det någonsin skulle behövas.

En massagedyna av enklare mått kommer inte sällan med funktionerna värme och en vibrering som kan ske på hela eller delar av dynans yta. De olika alternativ man kan välja bland ställs ofta enkelt in på en medföljande fjärrkontroll.

Bästa massagedynan?

Vilken som är den bästa massagedynan är inte helt lätt att svara på. Det är relativt objektivt vad man bedömer och vilken massage som upplevs som skönast. I ett test lyfts Bauer MG 300 (se modellen här ovan) som testvinnare. Den har fått mycket höga betyg i flera olika oberoende tester och konsumenterna har i recensioner sagt att det är en komplett massagedyna för hela kroppen.

En fördel är att Bauer MG 300 kan ge tre olika slags massage. Du kan välja mellan Swingmassage, Rullande massage och Shiatsu. Dessutom är den ergonomisk, lätt att hantera och har ett överdrag som lätt kan tvättas i 40 grader.
Läs mer om testet.

En annan massagedyna som fått Bäst i Test är 1. Medisana massagedyna MGC810 Shiatsu. Det är sidan HemmaPrylar som ger produkten ”Bästa Premiumval”. Däremot är priset något högre än medel. De som är lite mer prismedvetna rekommenderas istället köpa Zenkuru Massagedyna.

De stora fördelarna med Medisana anges vara dess innovativa massageteknik och de mjuka massagehuvudena av gel. Dessutom med inbyggd värmefunktion och enkel fjärrkontroll. Det är mjukt, behagligt och avslappnande – som det ska vara.

Massagedynans effekt på hälsan

En massagedyna används gärna som en skön och avkopplande upplevelse. Genom massagen minskar stresshormonerna Cortisol och Adrenalin medan det lugnande hormonet Oxytocin ökar. Oxytocin sägs i sin tur bidra till en rad positiva effekter för hälsan. Med Ocytocin lindras exempelvis smärta och smärttröskeln ökar. Det sägs också att kroppens egen läkning påskyndas. Blodtrycket sänks, liksom nivåerna av stress.

Medan alltför höga stressnivåer gör människor passiva, defensiva och utslagna, så kan istället människor med mindre stress, som är lugna och avslappnade, med större glädje vara sociala och nyfikna av sin natur.

En massagedyna bidrar även till ökad blodcirkulation och att lösa upp stela muskler. Stela muskler återfinns ofta i rygg och nacke vid stillasittande kontorsarbete. Men med sunda rutiner, att ibland resa på sig och röra sig lite och andra stunder koppla av vid en välbehövlig massage, så kan man bidra till en rörlig och frisk kropp.

Det finns med andra ord flera goda anledningar till att investera i en massagedyna. Även före och efter träning, eller mellan träningspassen, är det många som uppskattar en massage för att mjuka upp leder och muskler. Dessutom att få ge sig själv en välbehövlig stund av välbefinnande, egentid och återhämtningstid kan höja livskvalitén.