Massagepistol

massagepistol

Flowlife Flowgun Massagepistol

Flowlife Flowgun är en kraftfull massagepistol. Den kan användas för att ta bort muskelspänningar, hjälpa musklerna att återhämta sig samt stimulera fascia, som är ett nätverk av bindväv där de flesta av kroppens smärtreceptorer finns.

Egenskaper: 

 • Tyst och kraftfull
 • Sex timmars batteritid
 • Uppladdningsbar
 • Stimulerar genom vibrationer
 • Fem olika nivåer av vibration
 • 3200 slag i minuten.

3990:- 

Till Butik / Beställ 

Säljs i samarbete med:


Massagepistol

En massagepistol är ett massageverktyg du enkelt använder hemma – ett effektivt alternativ till massagebehandlingar. Massagepistol används för att mjuka upp stela muskler, öka blodcirkulationen och underlätta återhämtningen av musklernas funktion.

Vad är en massagepistol?

Bli din egen professionella massör hemma! En massagepistol är ett verktyg som hjälper dig att massera din kropp på ett jämförbart sätt med en professionell massör. Massagen som ges verkar på djupet och har varierande intensitetsnivåer.

Vilka skillnader finns mellan olika massagepistoler?

Det finns flera olika typer av massagepistoler på marknaden och det finns vissa skillnader mellan de olika märkena. För att hitta en som passar för dig kan du tänka på det här och jämföra med varandra:

 • Slagfrekvens – slag per minut, längd på slaget och hastighet är de faktorer som räknas in i frekvensen. Ju starkare motor desto större tryck och djupare massage. 
 • Vikt – Olika massagepistoler väger olika mycket, fundera över  r tung massagepistol du orkar bära om du tror att du kommer att massera dig själv och relativt ofta. 
 • Batteritid – hur ser du dig använda en massagepistol, i hemmet nära till närmsta vägguttag eller ofta på resande fot? 
 • Pris – priset för en massagepistol varierar beroende på batteritid och medföljande tillbehör i form av till exempel olika munstycken och väskor.

Hur används den?

Massagepistolen är utformad på så sätt att du enkelt själv kan använda den. Vid de första gångerna som massagepistolen används kan man börja på en lägre intensitetsnivå för att vänja kroppen. Ju mer du lär känns dig kropp kan du steg för steg öka intensiteten.

Massagepistolen kan användas både innan och efter träning. Innan träning kan den fungera som en form av uppvärmning då massagen gör att stela muskler väcks till liv, vid uppvärmning kan en låg intensitetsnivå på massagen vara att föredra. Efter träning kan massagepistolen användas för att hjälpa musklerna att återhämta sig bättre.Använd olika munstycken. Beroende vilket område på kroppen du ska massera så använder du speciellt utformade munstycken till respektive område. Till exempel finns munstycken som passar bra till vader, nacke och lår.

Varför använder man en massagepistol?

Fördelarna med att använda sig av en massagepistol är många. Framförallt använder man en massagepistol i rehabiliteringssyfte och för att förebygga att bli skadad vid till exempel träning. Många använder även sin massagepistol för att sänka stressnivån i kroppen och få bättre sömn och immunförsvar.

 

Andra anledningar till varför massage är bra

 • Minska träningsvärken – studier visar faktiskt att massage kan lindra träningsvärk då blodcirkulationen ökar vid massage och återhämtningen sker snabbare
 • Att mjuka upp musklerna kan även verka skadeförebyggande då massagen kan mjuka upp musklerna och öka rörligheten.
 • Billigare än att regelbundna behandlingar. Om du regelbundet går på massagebehandlingar kan en massagepistol vara en bra investering i längden då du kan byta ut mot egen massage. Upplever du det istället för dyrt att få behandlingar men är i behov av de fördelar massage för med sig kan även ett inköp av en massagepistol motiveras på så sätt