Massageprodukter Nyheter Fokus på massageprodukter – Foam Roller

Fokus på massageprodukter – Foam Roller

Tube RollAtt använda en Foam roller är en hälsotrend som vuxit sig allt mer och mer populär de senaste åren. Från att ha använts nästan uteslutande av elitidrottare och sjukgymnaster dyker redskapet nu in i många svenskars vardag. Modern tids forskning, teknik och prissänkningar av produkten är alla tre bidragande faktorer till den växande populariteten.

Syftet med en Foam Roller är att göra gott för kroppens muskler genom en slags massage som man utför på sig själv när man rullar den under sig. Den kan med fördel rullas under nästan alla kroppsdelar för att till exempel lösa upp muskelknutar. Observera dock slutet av den här texten för kroppsdelar att vara försiktig med.

Användning

Att använda en Foam roller är bra för musklerna och hjälper till att återställa dem genom att exempelvis lösa upp muskelknutar. Ett bra sätt att identifiera en knut är att känna hur ont det gör. Gör det lite ondare än vanligt i kroppen när du rullar den vid en viss muskel, så är det troligt att du har stött på en knut.

När man har stött på en sådan kan man få jobba med den några minuter – och var beredd på att det inte bara är skönt och att det till och med kan göra ganska ont. Känslan kan jämföras med att stretcha – smärtan känns tydligt men är ändå uthärdlig, och efteråt bör det kännas bättre än innan.

Att tänka på: Använd inte din Foam Roller direkt på ben och leder. Undvik också den nedre delen av ryggen. Vid problem vid nacken bör en lämplig professionell yrkesutövare kontaktas. Nacken är nämligen ett känsligt område och kan behöva behandlas på ett annat sätt än resten av kroppen. Fler tips kan hittas på alltomhalsa.com