Massageprodukter Nyheter Behandlingar för huden

Behandlingar för huden

 

Det finns gott om behandlingar som ska minska tidens tecken på huden. Hudföryngring är ett begrepp som kommer med många valmöjligheter. Inte minst på olika spa och skönhetssalonger finns ett stort utbud. Här följer en redogörelse av några av de mest populära behandlingarna.

Pevonia Stamcellsbehandling

Med stamceller från växtriket kan Pevonia förfina linjer och rynkor. Behandlingen bidrar även till att huden får en ny energi och lyster. För bästa resultat gör man mellan 3 och 5 behandlingar med några veckors mellanrum (ca 3-5).

Skin Rejuvenation IPL

Skin Rejuvenation IPL är en ljusbehandling med gult ljus som bleker bort pigmentförändringar. Eftersom behandlingen även stimulerar hudens tillverkning av elastin- och kollagen så känns huden även stramare och slätare. Många som gör en Skin Rejuvenation IPL återkommer både vår och höst för att upprätthålla sin nya look.

Kärlborttagning IPL

Man behandlar ytliga blodkärl med grönt ljus. Genom behandlingen kan kärlet tillbakabildas. För bästa resultat är det bra om man återupprepar behandlingen med ca 3 veckors intervall. Många som fått behandlingen är nöjda efter 3 till 4 gånger.

ELOS IPL Skin Tightening

ELOS är en metod för att värma upp det vatten som finns inuti huden. När vattnet når en temperatur på 55 grader resulterar det i att kollagen drar ihop sig och skapar ett naturligt ansiktslyft. Huden blir både spänstigare och tightare och djupare linjer och rynkor reduceras.

Microneedling

Microneedling är en behandling som utförs på skönhetssalonger med en Skinpen. Det är en ny metod för att strama och lyfta huden och bidra till hudföryngring. Metoden utgår från kroppens förmåga att själv läka skador. Genom Microneedling utsätter man själv huden för avsiktliga microsår genom en speciell Skinpen. Huden stimuleras då att genast laga sig själv och bilda nytt kollagen. Förutom att minimera linjer och rynkor används även microneedling för att minska synligheten av ärr från exempelvis acne eller operationer.