Massageprodukter Nyheter Massage- och makeupbehandlingar för ansiktet

Massage- och makeupbehandlingar för ansiktet

All kan massera ansiktet och sedan lägga på en fin makeup. Ett sätt att känna sig både mjuk och fräsch. Men det är stor skillnad på att göra det själv och låta ett proffs ta hand om huden.

Ansiktsmassage – Själv eller via proffs

Precis som med all massage så är ansiktsmassage bra för att minska på spänningar och därmed skapa en skön avslappnad känsla. Även blodcirkulationen ökar vilket i längden gynnar både mående och hy.

En enklare ansiktsmassage kan utföras själv på några minuter. Köp en hudvårdande olja och massera in oljan i ansiktet. Ett tips är att först använda en mist eftersom huden då lättare tar åt sig oljan. När massagen sedan genomförs är det bäst att jobba nerifrån och uppåt. Börja mjukt och jobba systematiskt. Har du huvudvärk kan vit tigerbalsam användas. En produkt som nämns i FASS för just huvudvärk.

Många tycker däremot att det kan vara svårt att bli helt avslappnad när man själv måste utföra massagen. Det är en av orsakerna till att man istället söker sig till en massör. Dessutom kan massören ofta förstå hur spänningarna uppstår och behandla det på bästa sätt.

Makeup – Själv eller microblading

I likhet med att massage kan utföras på egen hand, eller via en klinik, så gäller samma sak för makeup. Delvis sitter det ihop då både massage och makeup gemensamt ger ett välmående även om det är utifrån olika aspekter.

Här finns det mängder av produkter att välja på och det kan kännas som en ”djungel” för nybörjare. Prata med en återförsäljare och få tips eller följ youtube-kanaler som lär ut grundläggande makeup.

För dig som vill få hjälp av proffs finns två vägar att välja på. Det vanligaste är att gå till en studio och få en komplett make-up genomförd av ett proffs. Man gör då färganalys och diskuterar vad du själv anser är snyggt innan en make-up genomförs.

Andra alternativet är att välja microblading, som även kan kallas för kosmetisk tatuering eller permanent makeup. Detta innebär att man genomför en microvariant av tatuering och därmed skapar ett mer permanent utseende. Däremot är det inte helt permanent då det efter en period kommer att blekna. Orsaken till detta är att man därmed kan justera denna tatuering efterhand att huden förändras.

Källa: Informationen kring Tiger Balsam är tagen från FASS där vit tigerbalsam nämns i samband med huvudvärk. Detta gäller däremot inte röd tigerbalsam.

Information om microblading är tagen från bellestore.se. En av de större återförsäljarna av skönhetsprodukter till skönhetskliniker. Butiken har specialiserat sig på semipermanenta behandlingar som microblading, spraytan och löshår.