Magnetterapi

Vad är magnetterapi?

Läs mer eller beställ här

Magnetterapi tros vara effektivt framför allt för att lindra värk och smärta. Det sägs att genom att öka blodflödet till drabbade delar av kroppen där det kan finnas stagnation kan smärta i kropp och leder lindras. De magnetiska fälten i kroppen förstärks genom detta, vilket kan öka nivåerna av järn och hemoglobin i blodet. Ett enkelt och roligt sätt att ta hand om sig själv!

Acuworks smarta & bärbara magnetiska massagebollar har akupressurpunkter som kan användas överallt! På kontoret, framför tvn eller varför inte i bilen.

Rulla bollarna i handflatorna och pressa handen runt bollen för att utnyttja akupressurpunkterna. Den enkla magnetiska designen bygger på beprövad traditionell kinesisk akupressur. Enligt traditionen ska magnetfältet bidra till öka blodcirkulationen och hjälper till att stimulera nervsystemet.

Traditionell akupressur terapi

Enligt den kinesiska traditionen ska massagebollarna hjälpa att lindra trötthet, muskelvärk och stelhet. Det gynnar inte bara händerna utan hela kroppen. Hundratals små taggar ger stark stimulans för akupressurpunkterna i handen. Slappna av och låt bollarna eliminera spänningarna i kroppen.

Akupressur och akupunktur är inget nytt utan en metod som använts länge framför allt i Asien. Massagebollarna bygger på denna klassiska akupressurteknik,  genom att pressa bollarnas taggar mot handflatorna stimuleras alltså dessa punkter. Prova på magnetisk akupressur du också!

Magnetisk akupressur terapi

De terapiformer som innefattar magnetisk akupressur kombinerar de terapeutiska fördelarna med akupressur och magnetiska fält. De olika funktionerna i akupressur handlar om att omfördela de magnetiska fälten. Detta kan stödja och intensifiera effekter kring energibalanserna i kroppen. Fälten fungerar också för att stimulera eller koppla samman vävnader. Magnetfält har även visat sig vara effektiva för att minska smärta, särskilt i våra muskler och leder.

Mer om magnetterapi

Allmänhetens generella uppfattning och tycke kring magnetterapi varierar mycket. Det finns idag ett stort intresse för magnetterapi främst i och med de olika medicinska tillstånd som kan kopplas samman med de elektromagnetiska fält som förekommer naturligt i kroppen. Till exempel är vissa signaler i nervsystemet och muskelsammandragningar associerade med magnetisk aktivitet.

Magnetisk aktivitet

Hjärtat genererar det största magnetfältet i kroppen . Även andra aktiviteter i kroppen är sammankopplade med magnetisk aktivitet. Tidigare trodde man att onormala magnetfält i kroppen kan resultera i vissa sjukdomstillstånd, och att magneterna skulle kunna spela en roll för att göra dessa magnetfält normal igen. Det är med denna princip ”Jing och Jang” hör ihop. Allt har en motpol, och kan neutraliseras.

Teorier

Man kan ibland höra teorier om att magneter kan påverka det järn som finns i våra röda blodkroppar, vilket leder till ökad cirkulation. Detta stämmer inte. Järnet som finns i blodkropparna kan inte påverkas av magnetiska fält. Men magneter kan i teorin ha en effekt på andra laddade molekyler i blodet och andra delar av kroppen. Det finns inte tillräckligt med information för att med exakt vetenskap kartlägga hur magneter kan fungera i kroppen för att behandla sjukdom eller smärta.