Akupressurpunkter

Akupunktur & akupressur är nära besläktade och använder samma tryckpunkter och meridianer, men akupunktur utförs  med nålar medan akupressur använder skonsam till fast fingertryck. När dessa akupressurpunkter stimuleras släpper muskelspänningar i kroppen och detta ska även bidra till att främja blodcirkulationen och förbättra kroppens livsenergi i allmänhet.

Akupunktur är en av de punkter som skiljer fysioterapeuter och chiropraktorer då de senare inte använder denna behandlingsform. Det kan däremot ofta finnas flera olika behandlingsmetoder för samma åkomma.

Akupressur terapi används i hela världen för att på olika sätt lindra en mängd olika åkommor, till exempel för att lindra smärta eller att öka den sexuella driften. Intresset för att aktivt manipulera och behandla akupressurpunkter i händer, fötter eller någon annan kroppsdel har alltid varit stort i framför allt Asien.

Behandla akupressurpunkterna

Behandling av akupressurpunkter kan användas på en mängd olika sätt och på flera delar av kroppen. Främst används akupressur för att lindra stress men man ser att behandlingstypen används flitigt för att lindra och förebygga idrottsskador. Behandlingar med massage, akupressur och akupunktur har använts av idrottsmän i samband med deltagandet i olympiskt tävlande. Genom att manipulera akupressurpunkterna kan kroppen återhämta sig i snabbare takt. I Kina har akupressur använts som en skönhetsbehandling i flera tusen år, så det är svårt att överdriva det historiska värdet av behandlingstypen som sådan. Ett bra sätt att underhålla kroppen på ett bra sätt är att använda en bra säng som passar din kropp och rygg väl. Tips på billiga sängar  som är skonsamma mot ryggen som vi  rekommenderar våra besökare.

Handens akupressurpunkter återfinns över hela handflatan och upp på fingrarna. Vid behandling med akupressur väljer man att utöva tryck på olika delar av handen beroende på vilka resultat man vill uppnå.

 

Akupressur kan göras både på händer, fötter, rygg, ansikte och nacke. Massagebollar kan med fördel användas under fotsulan lika väl som i handflatan. Det viktiga är att prova sig fram försiktigt och känna efter vad som passar.