Massageskor

Massagesko / Massagesandal från Scholl

Scholl New Massage är en klassisk massagesko – en sko med masserande fotbädd vilket gör att fotsulorna masseras mjukt medan man går. Detta gör att blodcirkulationen ökar. Massagesandalen ger även ett visst stöd för hålfoten.

Skon från i storlekarna 36-42 i färgerna vit eller navy (blå).

Generellt är Scholl kända för att tillverka skor och sandaler av mycket hög kvalité och med fokus på just ergonomi.

Vad är en massagesko?

En massagesko har ofta designen av en toffla eller en sandal, med den stora skillnaden att sulan är full av upphöjningar som ska massera underfoten. De finns i många olika modeller och färger, men vanligast är att de ser ut just som en toffla i en diskret färg. Vissa massageskor, som är lite mer ovanliga, har magneter i sulan som ska stå för akupressuren.

Det kan upplevas som något obekvämt att gå i dem till en början. Ofta avtar smärtan något ju mer fötterna blir vana med dem, men det kan vara svårt att gå med dem i mer än ett par minuter. Ofta rekommenderas det att gå i dem så länge som möjligt, men gärna i ett par minuter åt gången som minst.

Skillnaden mellan massagesko och zonterapitofflor

Likheten mellan massageskor och zonterapiskor/tofflor är att foten får massage medan man går. Skillnaden är däremot hur denna massage genomförs och vad målet är. Med en massagesko masseras i stort sett hela underfoten för att öka blodcirkulationen och skapa en skön känsla.

Zonterapitofflor är mer uppbyggd utifrån synen kring ackupressur. Akupressur är en form av massage där man, genom att trycka på olika punkter på kroppen, kan uppnå vissa effekter, till exempel smärtlindring. Det är principerna bakom just akupressur som ligger till grund för zonterapitofflor. Genom en rad olika knölar och kulor som trycker på dina fötter när du går, kan du få hjälp och lindring vid vissa besvär, bland annat vid oro, sömnproblem eller huvudvärk. I fötterna slutar flera nervtrådar, och det är dessa som massageskorna ska trycka på.

zonterapitofflor    zonterapisulor

Så fungerar akupressur

I akupressur, eller zonterapi som det också kallas, utgår man ifrån att det finns ett antal s.k. reflexpunkter i händerna, örat och i fötterna. Vissa punkter motsvarar ett organ eller en viss del av kroppen. Genom att stimulera de här punkterna kan man alltså påverka ett organ eller en kroppsdel. Det är just detta som upphöjningarna i massageskor ska åstadkomma.

Fem fördelar med att använda massageskor

Fördelarna med att använda sig av massageskor är många. Bland annat kan de hjälpa den som bär dem med sömnen, smärta i fötterna och avslappning.

  1. Massageskor gör dig avslappnad och fylld med energi.
  2. De är bra för att förbättra blodcirkulationen.
  3. Massageskor kan förbättra sömnen.
  4. Din hälsa och ditt välmående kan förbättras överlag.