Massageljus

Massageljus (kallas ibland också för spaljus), är ett tillbehör som verkligen kryddar massagestunden. Förutom att dess vax blir till en härlig massageolja, doftar de också mycket gott. De är mycket enkla att använda. De behöver endast tändas, och efter ca 8 – 20 minuter (beroende på vilket ljus det är) samlas en pöl av olja på toppen. Sedan är det bara att doppa fingrarna i oljan och börja massera.

Det är bra att släcka ljuset innan oljan tas upp. Många har fortfarande lågan tänd och låter det fortsätta brinna – men då krävs viss försiktighet. Oljan bör inte hällas direkt på den som ska masseras, då det blir lite för varmt.

v massageljus äpple

Klintans massageljus

Klintans massageljus är ett populärt val när det kommer till massageljus. Doften liknar den av fräscha, nytvättade kläder och dess vax blir till en härlig massageolja när lågan har brunnit i ungefär 10 minuter.

Massageljusen är gjorda av rapsolja, ekologiskt sojavax, palmolja och en liten del eterisk olja. Dess vax verkar gott på kroppens torra delar, så som händer, nagelband, fötter och armbågar.

Produkten, som är handgjord i England, är snälla mot klimatet och är helt vegetabiliska (utan konserveringsmedel). Glaset som ljuset kommer i kan dessutom användas som dricksglas när ljuset har brunnit upp, då det är livsmedelsgodkänt.

Glöm inte att ljuset också kan användas som ett vanligt doftljus för att få en fräsch lukt i rummet.

Massageljusen på bilderna ovan är från Fyndaljus.se

Se hela utbudet från butiken här

massageljus med feromonerRomantic Massage Candle

I likhet med Klintans massageljus är det här ett kombinerat doft- och massageljus. Det som skiljer det här ljuset från mängden är att den också innehåller feromoner, ett lusthöjande hormon.

Feromoner finns naturligt hos alla människor och är det hormon som gör att ”gnistan tänds”, om man säger så. Ljuset doftar av jasmin, liljekonvalj och vit choklad. Tänd ljuset och känn de härliga dofterna blandas med de lusthöjande feromonerna för en riktigt härlig massagestund.

Efter 20 minuter är oljan redo att börja masseras med.

Massageljuset på bilden är från Coolstuff.se